Tuluyhan Uğurlu Üniversite Turnesi

caykur-TuluyhanÇayda Türkiye’nin lider kuruluşu ÇAYKUR, piyanist Tuluyhan Uğurlu ile çayın bizim için önemini ve Karadeniz’den dünyaya açılan serüvenini anlatan yeni bir projeye başlıyor. Üniversitelerde gerçekleşecek “Tuluyhan Uğurlu ile Kampüste Çay Molası” konserlerinde müzik ve görüntülerle Türkiye’de çayın 80 yıllık hikâyesi anlatılıyor. Konserler 28 Nisan’da Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde başlıyor ve yedi üniversitede yolculuğuna devam ediyor. Tuluyhan Uğurlu’nun baharda ilk çay hasadı için yaptığı özel besteyi de seslendireceği ÇAYKUR konserleri öncesinde öğrencilere çay ikramı yapılıyor. 

Türkiye’nin 80 yıllık çay serüveninin anlatıldığı “Tuluyhan Uğurlu ile Kampüste Çay Molası” konserleri 28 Nisan’da Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde başlıyor. 7 Mayıs’ta Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 13 Mayıs’ta Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, 15 Mayıs’ta İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, 20 Mayıs’ta Bursa Uludağ Üniversitesi, 5 Haziran Marmara Üniversitesi ve 13 Haziran Ankara Üniversitesi’nde devam ediyor. Tuluyhan Uğurlu konserde baharın ilk çay hasadı için hazırladığı bestesini de seslendiriyor.

Tuluyhan Uğurlu, çok etkileyici görsel bir sunum eşliğinde vereceği konserlerinde Cumhuriyet’le birlikte Doğu Karadeniz ve Rize’nin kaderini değiştiren çay ekiminin hikâyesini, yoksul Karadeniz halkının çayla değişen serüvenini anlatıyor. Sonra dinleyicisini bahar aylarında yemyeşil çay filizleriyle parlayan çay bahçelerinde gezdiriyor. Konser boyunca görsel sunumda göreceğiniz fotoğraflarda yeşilin her tonu ile Karadeniz, dağları ve yaylaları ile baharı karşılıyor. 90 dereceye yaklaşan eğimdeki çay bahçelerinde insanın emeği ve aşkıyla, çay yaprakları tek tek toplanıp, işleniyor. Bu aşk ve emekle toplanan çay filizleri, bize mutluluk verecek bir fincan çayın içinde milyonlarca insana sunuluyor. Ağustos gelince hasat biterken, çay fidanları yaşamlarını sürdürebilmek için beyazdan sarıya kaçan muhteşem çiçeklerle zümrüt yeşiline yeni bir renk ekliyorlar. Çay çiçeklerini görebilmek için iki ya da üç günlük zamanınız var. Çünkü onlar dünyaya bolluk ve bereket saçmak için güzelliklerinden vazgeçip, tohumlarıyla toprağa düşmeye hazırlanıyor.

Türkiye’de çayın serüveni toprağına aşkla bağlı, her türlü güçlüğe karşı çalışan insanın, emeğin ve aşkın serüveni… Türkiye’de içilen bir bardak çay ise bizi birbirimize bağlayan, zengin yoksul ayırmadan bizi birleştiren bir dostluğun ve kardeşliğin sıcak bir “Merhaba”nın hikâyesi…

Bu Yazıyı Paylaş

Yorum Yaz


*