Tuluyhan Uğurlu’dan Sultangazi’de İlk Piyano Resitali

Tuluyhan Ugurlu (114)Piyanist Tuluyhan Uğurlu, İstanbul’un yeni ilçelerinden Sultangazi’de (24 Şubat Çarşamba) yarın saat 19.00’da ilk piyano konserini gerçekleştirecek. Konser Sultangazi Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde halka açık olarak düzenlendi.  Sultangazi Belediyesi’nin UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılı kapsamında düzenlediği etkinlikte Uğurlu, “Yesevi Yolu ve Anadolu Erenleri” isimli eserini seslendirecek. Etkinlikte ayrıca Hoca Ahmet Yesevi’nin sözlerinden oluşan sergi açılışı ve belgesel gösterimi olacak.

Tuluyhan Uğurlu eseri müzikle eş zamanlı yürüyen görüntüler eşliğinde seslendirecek. Asya’da İslam’ı ilk kez basit bir dille Türkçe olarak anlatan ve görevlendirdiği 99.000 dervişle, Asya, Anadolu ve Balkanlar’da İslam’ın anlaşılmasını ve yayılmasını sağlayan Ahmet Yesevi konserinde Tuluyhan Uğurlu, Tasavvuf felsefesi ve Anadolu erenlerini de anlatıyor.

Sultangazi’de ilk piyano resitalini gerçekleştirecek olan Uğurlu, bunun kendisini çok mutlu ettiğini söylerken sözlerine şöyle devam ediyor: “Dünyanın her yerinde verdiğim konserlerimde Anadolu kültürünü tanıtmaktan nasıl mutluluk ve gurur duyuyorsam, müziğimle Anadolu’nun her kentinde, ilçesinde, köyünde de konserler vermek istiyorum. Sanat hayatımın en büyük amacı Anadolu kültürünü dünya ile paylaşmak, Anadolu kültürünü dünya ile buluşturmak. Hoca Ahmet Yesevi ise, Anadolu-İslam kültürünün oluşmasındaki zirve noktalarından biri… Projeyi bu başlayarak dünyanın pek çok ülkesinde seslendireceğim. Tabii Türkiye’yi unutmadan, Türkiye’nin köylerine kadar her yere müziğimle ulaşmadan bu dünyadan göçüp gitmek istemiyorum.”

Bu Yazıyı Paylaş

Yorum Yaz


*